Cancelarul Germaniei vrea să "corecteze" derivele apărute pe piaţa germană a muncii

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat miercuri, în faţa membrilor Bundestagului, că Guvernul său va căuta să "corecteze" derivele apărute pe piaţa germană a muncii.

139 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Germaniei vrea să "corecteze" derivele apărute pe piaţa germană a muncii

Angela Merkel (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Recunoscând existenţa unei "feţe sumbre" a reformelor, necesare în opinia sa, efectuate de către guverne precedente cu scopul flexibilizării pieţei muncii, Merkel a declarat că marea coaliţie va "continua să aducă măsuri de corecţie", anunţând introducerea unui salariu minim de 8,50 euro în ţară, de la începutul lui 2015.

"Nicio persoană care are inimă nu poate să respingă ideea unui salariu minim. (Însă) fiecare persoană care are inimă trebuie să se asigure că aspiraţia legitimă la o remuneraţie decentă nu conduce către şomajul oamenilor care au (deja) un loc de muncă", a declarat ea, foarte aplaudată.

"Flexibilizarea inevitabilă la nivelul dreptului muncii a condus la noi posibilităţi de abuz", a mai declarat ea. Cancelarul a afirmat că Guvernul precedent, pe care l-a condus, format împreună cu aliaţii săi liberali, a "corectat unele dintre ele", dar că Guvernul său de mare coaliţie (conservatori şi social-democraţi) va "aduce noi corecţii".

În afară de salariul minim, ea a citat limita perioadei de muncă "interimare" la cel mult 18 luni şi o viitoare obligaţie de a plăti persoanele aflate în această perioadă la acelaşi nivel cu salariaţii care dispun de un contract pe termen lung.

Germania a fost criticată în mod frecvent pe scena internaţională pentru că a strâns prea mult cureaua în ultimii ani. Măsurile cu caracter social se află în centrul contractului de coaliţie, semnat în decembrie de către conservatorii lui Merkel cu social-democraţii vicecancelarului Sigmar Gabriel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici