Cancelarul Scholz condamnă atacul de la sinagoga din Berlin: „Antisemitismul nu are loc în Germania”

Cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat miercuri indignarea faţă de un atac în faţa unei sinagogi din Berlin. Poliţiştii susţin că două cocktailuri Molotov au fost aruncate în clădire.

1165 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Scholz condamnă atacul de la sinagoga din Berlin: „Antisemitismul nu are loc în Germania”

Cancelarul Scholz condamnă atacul de la sinagoga din Berlin: „Antisemitismul nu are loc în Germania”

Doi bărbaţi cu cagule au aruncat cocteiluri Molotov într-o sinagogă din centrul Berlinului miercuri dimineaţă, a declarat poliţia, adăugând că a arestat un bărbat care a strigat sloganuri antisemite. Nimeni nu a fost rănit şi nu au fost înregistrate pagube în timpul atacului.

„Vreau să spun în mod expres că sunt indignat", a declarat Scholz în timpul unei vizite în Egipt, potrivit Reuters.

Într-o postare pe reţelele de socializare, el a adăugat că „atacurile asupra instituţiilor evreieşti şi actele de violenţă pe străzile noastre sunt josnice şi nu pot fi tolerate, antisemitismul nu îşi are locul în Germania”.

Securitatea a fost întărită în jurul instituţiilor evreieşti din Germania după atacul Hamas asupra Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici