Când America oboseşte, Marea Britanie sporeşte. Rishi Sunak anunţă creşterea ajutorului britanic pentru Ucraina la 2,5 miliarde de lire sterline

  • Premierul britanic Rishi Sunak anunţă creşterea ajutorului Marii Britanii pentru Ucraina la 2,5 miliarde de lire sterline.
  • Anunţul vine în timp ce UE şi SUA nu au reuşit să stabilească cum vor ajuta Ucraina în continuare.
  • Totodată, anunţul a fost făcut în timpul unei vizite-surpriză la Kiev.
791 afișări
Imaginea articolului Când America oboseşte, Marea Britanie sporeşte. Rishi Sunak anunţă creşterea ajutorului britanic pentru Ucraina la 2,5 miliarde de lire sterline

Sunak şi Zelenski

Premierul britanic a făcut anunţul vineri, în timpul unei vizite la Kiev, unde va semna noul acord privind sprijinirea Ucrainei, potrivit BBC. Marea Britanie va acorda Ucrainei 2,5 miliarde de lire sterline sprijin militar anul viitor, a declarat Rishi Sunak. Este vorba despre cel mai mare ajutor anual al Marii Britanii de la începutul războiului.

Oficialii au spus că pachetul va cuprinde rachete cu rază lungă de acţiune, apărare aeriană şi obuze de artilerie. Aproximativ 200 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite pe drone, majoritatea urmând să fie produsă în Marea Britanie.

Suma conţine 200 de milioane de lire sterline în plus faţă de ajutoarele precedente. De asemenea, ucrainenii vor primi ajutor pentru apărarea infrastructurii energetice.

Acordul Regatul Unit-Ucraina, care este semnat vineri, cuprinde o serie de asigurări bilaterale de sprijin militar şi economic, menite să descurajeze agresiunea Rusiei înainte ca Ucraina să se alăture NATO.

Marea Britanie este prima ţară din G7 care a semnat un astfel de pact, deşi toate naţiunile importante au promis acţiuni asemănătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici