Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru funcţia de Comisar european pe Justiţie, acuzat de CORUPŢIE şi spălare de bani

Candidatul Belgiei pentru funcţia de comisar european pentru Justiţie, ministrul de Externe Didier Reynders, este acuzat de corupţie şi spălare de bani în Republica Democrată Congo, au anunţat autorităţile belgiene, conform Reuters.

3929 afișări
Imaginea articolului Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru funcţia de Comisar european pe Justiţie, acuzat de CORUPŢIE şi spălare de bani

Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru funcţia de Comisar european pe Justiţie, acuzat de CORUPŢIE şi spălare de bani

Acuzaţiile au fost făcute de către un fost membru al serviciilor de informaţii din Belgia, a anunţat sâmbătă procurorul general belgian, fără a oferi însă mai multe detalii.

Conform informaţiilor apărute în presă, ancheta este încă în stadiile preliminare, dar vine în contextul candidaturii lui Reynders pentru funcţia de comisar european, responsabil de garantarea respectării legii şi statului de drept în Uniunea Europeană.

Oficialul begian nu a comentat momentan acuzaţiile.

Didier Reynders (Belgia), avocat de profesie, are foarte multă experienţă ca ministru de finanţe, ministru al afacerilor externe şi europene şi ca ministru al apărării la nivel naţional. În noua Comisie, el va fi responsabil de „Justiţie” (inclusiv tematica statului de drept).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici