Cântăreaţă germană riscă închisoarea pentru infectarea unui partener cu HIV

O cântăreaţă germană va primi, joi, verdictul în cazul infectării unui partener cu virusul HIV, procurorul cerând, miercuri, condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, potrivit ediţiei electronice a cotidianului Le Figaro.

31 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţă germană riscă închisoarea pentru infectarea unui partener cu HIV

Cântăreaţă germană riscă închisoarea pentru infectarea unui client cu HIV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorul şi-a justificat cererea privind închisoare cu ajutorul mărturiilor starului pop, în timpul pledoariei finale la instanţa din Darmstadt (vestul Germaniei), unde se derulează procesul foarte mediatizat al Nadjei Benaissa, în vârstă de 28 de ani. Aceasta riscă până la zece ani de închisoare pentru agresiune agravată.

"Ea a arătat că a fost conştientă de greşeala sa", a spus procurorul.

"Îmi pare rău", a declarat Nadja Benaissa, plângând, la începutul procesului, în 16 august. "A fost mai mult decât o neglijenţă, (...), a fost o mare eroare", a spus aceasta într-o declaraţie citită de avocatul său, Oliver Wallasch.

Miercuri dimineaţa, un expert medical, Josef Eberle, a explicat că este aproape sigur că Benaissa l-a infectat pe cel care a făcut plângerea: tulpina HIV este aceeaşi în ambele cazuri şi aceasta este o tulpină foarte de rară în Germania, a spus el.

Apărarea şi-a prezentat ultimele argumente, miercuri după amiază, urmând ca joi la ora 11.00 să fie anunţat verdictul final.

Trupa de fete "No Angels", din care a făcut parte Benaissa, s-a făcut cunoscută din anul 2000, în urma unui show televizat. Trupa s-a separat în 2003 şi s-a reunit în 2007, cu patru din cinci cântăreţe iniţiale şi a participat la concursul de muzică Eurovision în 2008, clasându-se pe locul 23.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici