Capitoliul din Washington, închis în timp ce poliţia urmărea un individ înarmat în apropiere

Capitoliul din Washington şi centrul de vizitare au fost închise marţi după-amiază timp de aproximativ o jumătate de oră, poliţia desfăşurând, în apropiere, o operaţiune de urmărire a unui vehicul în care se afla un bărbat înarmat şi care circula prin apropiere, potrivit NBC 4 Washington.

231 afișări
Imaginea articolului Capitoliul din Washington, închis în timp ce poliţia urmărea un individ înarmat în apropiere

Capitoliul din Washington, închis în timp ce poliţia urmărea un individ înarmat în apropiere

Poliţia a fost alertată printr-un apel telefonic că un bărbat înarmat se află în apropierea sediului Congresului american. Atunci când ofiţerii au ajuns la faţa locului, trei indivizi au fugit cu o maşină, iar poliţiştii au demarat o operaţiune de urmărire.

Potrivit şefului poliţiei metropolitane, Cathy Lanier, în momentul în care maşina cu cei trei suspecţi a intrat într-un tunel, unul dintre ei a tras focuri de armă asupra ofiţerilor forţelor de ordine.

Maşina s-a lovit de un separator de drum din tunel şi a fost avariată, a mai spus Lanier. Doi indivizi au fost arestaţi la faţa locului, iar al treilea a fugit şi a fost arestat ulterior. Nimeni nu a fost rănit.

În timpul urmăririi, un e-mail trimis de poliţie îi avertiza pe oamenii din toate clădirile Capitoliului să se îndrepte spre adăposturile special amenajate. Toate clădirile au fost încuiate, a spus poliţia, şi nimănui nu i s-a permis să intre sau sa iasă.

Vineri, o alertă de securitate a fost declanşată la sediul Congresului SUA, în centrul oraşului Washington, autorităţile căutând un suspect înarmat, situaţia revenind la normalitate după câteva zeci de minute.

Mai multe clădiri ale Capitoliului au fost închise câteva zeci de minute. Poliţia Capitoliului a percheziţionat mai multe anexe ale sediului Congresului american, în căutarea unui suspect înarmat. După câteva zeci de minute, situaţia a revenit la normal. O şedinţă a plenului Camerei Reprezentanţilor a început cu întârziere din cauza incidentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici