Numărul imigranţilor extracomunitari care vin în Europa este în scădere

Numărul imigranţilor intraţi ilegal în Europa a scăzut începând din luna aprilie, informează site-ul agenţiei Reuters, citând un reprezentant Frontex.

1194 afișări
Imaginea articolului Numărul imigranţilor extracomunitari care vin în Europa este în scădere

Numărul imigranţilor extracomunitari care vin în Europa este în scădere (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

După ce Uniunea Europeană a încheiat un acord cu Turcia pentru oprirea fluxului de imigranţi de-a lungul Mării Egee, Italia a devenit noul punct de trecere în Europa al extracomunitarilor.

"În primele şase luni ale anului în curs, în UE au avut loc aproximativ 360.000 de traversări ilegale de graniţă, mai mult decât anul trecut, dar afluxul s-a diminuat din aprilie şi până în prezent," a declarat Fabrice Leggeri pentru postul de radio Europe 1, directorul executiv al agenţiei Frontex, ce are responsabilitatea de a proteja graniţele externe ale Blocului comunitar.

Leggeri a mai declarat că Italia a devenit punctul principal de intrare în Europa, iar imigranţii se îmbarcă spre destinaţia europeană din Libia. Aproximativ 750 de imigranţi sosesc zilnic în Italia, comparativ cu 50 care traversează graniţa europeană prin Grecia. Majoritatea imigranţilor ce sosesc în Italia provin din Africa subsahariană.

În 2015, Frontex a înregistrat mai mult de 1,5 milioane de traversări ilegale ale frontierelor europene. Cea mai mare parte a acestora au avut loc prin Grecia, cu destinaţia Germania şi Suedia.

Uniunea Europeană urmează să redenumească agenţia Frontex: Agenţia Pazei de Coastă şi Frontierei Europene şi intenţionează creşterea numărului angajaţilor şi finanţarea acestui program cu 320 de milioane de euro, până în anul 2020.

Protecţia graniţelor ar rămâne o responsabilitate naţională, iar agenţia va continua să depindă de fondurile de contribuţie europene pentru a înfiinţa o rezervă a ofiţerilor de frontieră, pregătiţi pentru o desfăşurare a forţelor în faţa oricărei situaţii de criză.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici