Captivi în largul mării! Ce au păţit 280 de migranţi care au încercat să vină acasă

Din cauză că debarcarea lor ar fi considerată prea periculoasă, aproximativ 280 de migranţi sunt blocaţi pe o navă, în largul mării Mediterane, anunţă Organizaţia Internaţională pnetru Migraţii (OIM).

367 afișări
Imaginea articolului Captivi în largul mării! Ce au păţit 280 de migranţi care au încercat să vină acasă

Captivi în largul mării! Ce au păţit 280 de migranţi care au încercat să vină acasă

 

Potrivit OIM, nava trebuia să ancoreze în portul din Tripoli (Libia), dar aceasta nu a fost lăsată pe motivul că migranţii de pe navă din cauza bombardamentelor ce au avut loc în Libia.

Migranţii au fost returnaţi spre Libia după ce ambarcaţiunea pe care se aflau a fost interceptată în tentativa de traversare a Mediteranei către Europa, menţionează o declaraţie a IOM dată publicităţii joi noaptea.
 
„Situaţia este tragică. Sute de oameni, epuizaţi după o călătorie periculoasă de 72 de ore, vor petrece noaptea pe o ambarcaţiune supra-aglomerată. Statu quo-ul nu mai poate continua. Este nevoie de o abordare integrată asupra situaţiei din Mediterana Centrală", a spus Federico Soda, reprezentant al IOM.
OIM a menţioant că echipele sale furnizează alimente şi apă migranţilor blocaţi pe navă şi face apel la statele europene să acţioneze şi să le asigure condiţiile de siguranţă migranţior pentru a ajunge pe teritoriul coastei libiene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici