Capul şi picioarele jurnalistei suedeze Kim Wall, descoperite de scafandri, anunţă poliţia daneză

Scafandrii au găsit capul şi picioarele jurnalistei suedeze Kim Wall, a anunţat poliţia daneză, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, informează CNN. Kim Wall (30 de ani) a fost văzută ultima oară în viaţă în 10 august, când a plecat într-o excursie cu submarinul inventatorului danez Peter Madsen, Nautilus, pentru a scrie un reportaj.

16475 afișări
Imaginea articolului Capul şi picioarele jurnalistei suedeze Kim Wall, descoperite de scafandri, anunţă poliţia daneză

Capul şi picioarele jurnalistei suedeze Kim Wall, descoperite de scafandri, anunţă poliţia

În urma unei autopsii, poliţiştii nu au găsit nicio urmă de fractură craniană sau de violenţă, a spus sâmbătă Jens Moeller Jensen, cel care conduce ancheta poliţiei din Copenhaga. Identificarea s-a făcut în baza înregistrărilor dentare ale jurnalistei, din Suedia, a precizat el.

"Am găsit o geantă cu hainele lui Kim Wall, de asemenea un cuţit şi piese de plumb", a declarat Moeller Jensen. "În jurul prânzului, am găsit un picior, apoi pe celălalt, iar la scurt timp, am descoperit şi capul, tot într-o geantă cu piese metalice grele", a continuat acesta.

Scafandrii caută în continuare, în Koege Bay, braţele femeii.

Trupul neînsufleţit, fără cap şi membre, a fost descoperit într-o mlaştină din largul insulei daneze Amager, din apropiere de Copenhaga, în august. Anchetatorii au confirmat atunci "o potrivire a probelor ADN între trupul descoperit şi Kim Wall".

Iniţial, Peter Madsen a susţinut că a lăsat-o pe tânără în siguranţă la mal, în data de 10 august, pe insula Refshaleoen, în apropiere de Copenhaga. Ulterior, Madsen a recunoscut că a "îngropat-o" în mare, după ce Kim Wall a suferit un accident la bordul submarinului. Madsen este acuzat că a ucis-o pe Wall, însă neagă acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici