LAS VEGAS, la un pas de catastrofă. Gloanţe trase în timpul atacului au atins rezervorul unui avion aflat la 300 m de locul unde avea loc festivalul. De ce s-a aflat abia acum

Două gloanţe trase în timpul atacului armat din Las Vegas au atins rezervorul cu combustibil al unui avion aflat la marginea aeroportului internaţional McCarran, unul dintre acestea perforând rezervorul, neprovocând însă un incendiu sau o explozie, informează Reuters.

4474 afișări
Imaginea articolului LAS VEGAS, la un pas de catastrofă. Gloanţe trase în timpul atacului au atins rezervorul unui avion aflat la 300 m de locul unde avea loc festivalul. De ce s-a aflat abia acum

LAS VEGAS, la un pas de catastrofă. Un glonţ tras în timpul atacului a perforat rezervorul unui avion aflat la 300 m de locul unde avea loc festivalul. De ce s-a aflat abia acum

Autorităţile aeroportului au refuzat să speculeze dacă atacatorul, Steve Paddock, ar fi vizat rezervorul cilindric cu petrol ce are o capacitate de 43.000 de litri, sau dacă acesta a fost lovit neintenţionat timpul focurilor de arme.

Poziţia rezervorului ar putea sugera însă că atacatorul a ţintit în mod deliberat spre acesta. Avionul se afla la aproximativ 335 m de locul unde avea loc festivalul.

Deşi s-a vehiculat în presă că atacatorul ar fi vizat în mod deliberat rezervorul avionului, în pofida credinţelor popuare, indiferent de distanţa la care se afla acesta nu există şanse ca focul unei arme să genereze un incendiu sau o explozie la un asemenea vehicul, informează Reuters, citând surse avizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici