Care este „cel mai antisemit stat din lume”, în opinia lui Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul, în cadrul comemorării a 75 de ani de la elibarea lagărului nazist de concentrare Auschwitz, că este "cel mai antisemit regim din lume", relatează site-ul agenţiei Reuters.

4978 afișări
Imaginea articolului Care este „cel mai antisemit stat din lume”, în opinia lui Benjamin Netanyahu

Care este „cel mai antisemist stat din lume”, în opinia lui Benjamin Netanyahu

"Sunt îngrijorat că încă nu am ajuns la o poziţie unită în faţa celui mai antisemit regim de pe planetă. Un regim care încearcă să obţină o armă nucleară şi să anihileze singurul stat al evreilor", a declarat Netanyahu, adăugând că "Israelul îi salută pe preşedintele Trump şi vicepreşedintele Pence pentru confruntarea tiranilor din Teheran".

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat, în acelaşi context, că lumea trebuie să fie unită în faţa "valului de antisemitism".

"Trebuie să fim puternici în faţa principalului stat care promovează antisemitismul, împotriva guvernului care neagă faptul că Holocaustul este o problemă legată de politica de stat şi care ameninţă că va şterge Israelul de pe hartă. Lumea trebuie să fie puternică împotriva Republicii islamice Iran", a declarat Pence.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat în cadrul aceluiaşi eveniment că "după tot acest timp, antisemismul s-a întors" iar odată cu el "xenofobia şi intoleranţa şi-au ridicat capul".

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a susţinut de asemenea că 40% dintre victimele holocaustului erau sovietici, relatează site-ul Ynetnews.com.

"Sovieticii şi ruşii au suferit foarte mult în timpul războiului, când vine vorba de Holocaust, aproximativ 40% din evreii omorâţi erau din Uniunea Sovietică", a declarat Putin.

Germania nazistă a invadat Polonia în 1939, marcând declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial. Germanii au construit mai multe lagăre de concentrare pe teritoriul ocupat, inclusiv Auschwitz, unde au fost ucise milioane de persoane, majoritatea, evrei.

Foto: Hepta

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici