Militarii germani văd şanse de succes pentru contraofensiva ucraineană. Care este condiţia pentru ca Ucraina să învingă Rusia

La două luni de la începerea contraofensivei ucrainene , expertul militar german Christian Mölling de la Consiliul German pentru Relaţii Externe vede şanse realiste de succes pentru Ucraina.

47570 afișări
Imaginea articolului Militarii germani văd şanse de succes pentru contraofensiva ucraineană. Care este condiţia pentru ca Ucraina să învingă Rusia

Militarii germani văd şanse de succes pentru contraofensiva ucraineană. Care este condiţia pentru ca Ucraina să învingă Rusia

"Dacă ucrainenii reuşesc să treacă de prima linie de apărare rusă, ofensiva va fi un succes", a declarat Mölling sâmbătă pentru presa din Germania.

Ar fi suficient ca trupele "să avanseze până la liniile de aprovizionare pe calea ferată şi pe şosea în direcţia Melitopol", a spus Moelling. "Apoi ar putea bombarda întreaga zonă până la Marea Azov. Atunci, terenul nu ar mai fi apărabil pentru ruşi", a adăugat el.

Mölling a subliniat că "faza principală a ofensivei" nu a început încă, iar ucrainenii încă testează terenul cu o "înaintare prudentă", relatează Der Spigel.

Expertul militar crede chiar că este posibil ca trupele ucrainene să elibereze toate teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea, care a fost anexată în 2014.

"Este suficient ca ei să se poziţioneze atât de bine încât să nu mai fie posibil ca ruşii menţină controlul asupra sudul. Atunci ei trebuie să se retragă. Acest război poate fi căştigat fără o bătălie decisivă. Nu trebuie să se termine ca într-un film de la Hollywood", a declarat Mölling.

Potrivit lui Mölling, ofensiva progresează "încet, dar sigur". În vest, a existat o aşteptare falsă conform căreia trupele ucrainene ar putea avansa spre Marea Azov într-un timp foarte scurt, a spus el.

Alţi experţi nu sunt la fel de optimişti ca Mölling în ceea ce priveşte situaţia: Generalul german Christian Freuding, de exemplu, anticipează lupte grele pentru forţele armate ucrainene în contraofensiva lor.

"Trebuie doar să vă uitaţi pe hartă şi acolo avem un raport de putere de aproximativ unu la unu. Şi o apărare pregătită timp de nouă luni. Aceasta este realitatea", a spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici