Cargoul Arctic Sea se află în largul unei insule a Capului Verde

Cargoul Arctic Sea, care a dispărut în mod misterios la sfârşitul lunii iulie, se află la aproximativ 400 de mile marine de o insulă a Capului Verde, a anunţat o sursă militară din cadrul Pazei de Coastă a arhipelagului.

346 afișări
Imaginea articolului Cargoul Arctic Sea se află în largul unei insule a Capului Verde

Cargoul Arctic Sea ar fi fost reperat în zona Capului Verde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nava Arctic Sea se află la circa 400 de mile marine de o insulă a Capului Verde, deci, pentru moment, în afara apelor internaţionale ale Capului Verde", a declarat sursa, sub protecţia anonimatului, fără a dori să precizeze despre ce insulă este vorba.

Arhipelagul Capului Verde este situat în Oceanul Atlantic, la aproximativ 450 de kilometri de coastele Senegalului.

"Paza de Coastă a Capului Verde este în contact cu agenţiile şi organismele internaţionale pe care le informează, în orice moment, despre evoluţia şi avansul navei", a adăugat sursa militară.

Cargoul Arctic Sea, al cărui echipaj este format din ruşi şi care transporta o încărcătură de lemn finlandez evaluat la peste un milion de euro, a contactat la 28 iulie paza de coastă din Dover, în sudul Angliei, şi era aşteptat la 4 august în portul algerian Bejaia.

Organismul internaţional de cooperare poliţienească Interpol a avertizat autorităţile britanice că vasul a fost abordat la 24 iulie de un grup de bărbaţi mascaţi, în timp ce naviga în apele teritoriale suedeze, în Marea Baltică.

Aceştia ar fi rămas la bordul cargoului circa 12 ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici