Carla Bruni-Sarkozy se declară pregătită să participe la o nouă campanie electorală a soţului său

Soţia preşedintelui francez, Carla Bruni-Sarkozy, le-a declarat joi unor jurnalişti că este pregătită să participe la campania electorală a soluţui său pentru alegerile prezidenţiale din aprilie şi mai, dacă va candida.

376 afișări
Imaginea articolului Carla Bruni-Sarkozy se declară pregătită să participe la o nouă campanie electorală a soţului său

Carla Bruni-Sarkozy (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Soţia preşedintelui Nicolas Sarkozy răspundea unor întrebări, la finalul unei vizite la copii cu handicap de la Spitalul din Garches, lângă Paris, pentru care fundaţia sa a organizat un concert al violoncelistei Ophelie Gaillard.

Întrebată de jurnalişti despre viitoarea campanie a preşedintelui, care ar urma să îşi anunţe candidatura în martie potrivit mai multora dintre apropiaţi săi, Carla Bruni-Sarkozy a declarat că va participa bucuroasă la campania acestuia.

"Eu mă gândesc la ţara mea, înainte să mă gândesc la mine. Vom vedea dacă va candida din nou, nu cunosc viitorul, dar pentru moment încerc mai ales să muncesc împreună cu această fundaţie şi să avansez prin propriile mele mijloace", a spus ea.

Dar "dacă soţul meu va candida, voi participa pe cât se poate (...). Voi fi alături de el, orice decizie va lua. Nu ştiu care va fi rolul meu, dar dacă va avea nevoie de mine, voi fi acolo", a adăugat Carla Bruni-Sarkozy.

Întrebată despre acuzaţiile la adresa fundaţiei sale formulate de revista Marianne (care o acuză de utilizarea de fonduri publice, lucru pe care îl dezminte), ea a declarat că "suntem în campanie prezidenţială şi cred că punerea în discuţie a fundaţiei mele are loc mai ales din această cauză, deoarece articolul respectiv era plin de erori, plin de diverse confuzii".

Fondul Mondial împotriva SIDA a catalogat deja, vinerea trecută, ca "inexact şi înşelător" un articol publicat de săptămânalul francez Marianne, care afirma că acesta a oferit sume consistente "activităţilor filantropice ale soţiei preşedintelui francez.

Între alte activităţi, în special lupta împotriva analfabetismului, fundaţia Carlei Bruni-Sarkozy prezintă de câteva luni o activitate intitulată "Muzica pentru toţi", care le permite persoanelor care nu se pot deplasa să asculte concerte oferite de mari muzicieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici