Carles Puigdemont le transmite susţinătorilor săi să continue să-şi apere drepturile

Fostul lider catalan Carles Puigdemont, reţinut în Germania în urma unui mandat internaţional de arestare emis de Spania, le-a transmis susţinătorilor săi duminică să continue aforturile de a-şi "apăra propriile drepturi", relatează site-ul postului BBC.

745 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont le transmite susţinătorilor săi să continue să-şi apere drepturile

Carles Puigdemont le transmite susţinătorilor săi să continue să-şi apere drepturile

Carles Puigdemont este acuzat în Spania de acte de rebeliune. Acesta s-a adresat pentru prima oară publicului de la arestarea sa în Germania.

Puigdemont a declarat că Spania se comportă într-un mod autoritar. Susţinătorii independenţei Cataloniei au organizat manifestaţii la Berlin, pentru a cere eliberarea fostului lider catalan.

Procurorii din Germania au la dispoziţie 60 de zile pentru a decide dacă acesta va fi extrădat.

Puigdemont s-a adresat susţinătorilor săi printr-un mesaj înregistrat de Diether Dehm, un deputat german din partidul Due Linke, care l-a vizitat pe fostul lider catalan în oraşul Neumunster, unde este reţinut.4

"Ca mesaj, aş vrea să transmit că trebuie să mergem mai departe, trebuie să mergem mai departe aşa cum suntem, să ne apărăm drepturile, drepturi ce sunt recunoscute de ONU, de a ne decide viitorul", a transmis Puigdemont.

"Nu putem lăsa garda jos în faţa unui stat care devine din ce în ce mai autoritar şi care ne limitează drepturile. Să continuăm să facem lucrurile în felul nostru, care este non-violent şi civilizat, aşa cum am arătat întregii lumi în ultimii ani", a adăugat acesta.

La 23 martie, Curtea Supremă a Spaniei a decis că 25 de lideri catalani vor fi judecaţi pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului, prin implicarea în proclamarea independenţei Cataloniei faţă de Spania la 27 octombrie 2017.

Puigdemont este acuzat de răzvrătire şi rebeliune de către justiţia spaniolă. La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a a fost ilegală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici