Carles Puigdemont preferă să rămână în Belgia, chiar dacă Spania a retras mandatul de arestare pe numele său

Liderul catalan demis, Carles Puigdemont, a declarat miercuri că va rămâne în Belgia, "pentru moment", în pofida faptului că Spania a retras mandatul european de arestare pe numele său şi a altor patru foşti miniştri, relatează site-ul postului France24 şi agenţiei de ştiri Reuters.

861 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont preferă să rămână în Belgia, chiar dacă Spania a retras mandatul de arestare pe numele său

Carles Puigdemont rămâne în Belgia, chiar dacă Spania i-a retras mandatul de arestare

Puigdemont a acuzat Spania că a retras mandatele de arestare, emise pe baza acuzaţiilor de rebeliune din cauza referendumului declarat ilegal pentru independenţă a Cataloniei, doar pentru că "se teme de opinia internaţională".

"Statul spaniol e speriat de opinia internaţională", a declarat liderul catalan demis, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles.

Acesta a adăugat că se va întoarce în Catalonia dacă partidul său va câştiga alegerile anticipate programate pe 21 decembrie, însă a refuzat să dea detalii.

"Când am ajuns aici, nu am venit în Belgia, am venit la Bruxelles, capitala Europei, unde am fi putut să ne apărăm mai bine drepturile, iar asta nu se va schimba. Putem circula în spaţiul Uniunii Europene fără frică? Pentru moment nu avem un răspuns, aşa că pentru moment vom rămâne aici", a afirmat Puigdemont.

Curtea Supremă de la Madrid a retras mandatul internaţional de arestare a premierului catalan demis, Carles Puigdemont, şi a altor patru membri ai Cabinetului său, argumentând că aceştia au afişat intenţia de a se întoarce în Spania.

Cu toate acestea, alţi şase membri ai Cabinetului din Catalonia, reţinuţi în legătură cu participarea lor la acte de rebeliune şi declararea ilegală a independenţei de către Guvernul regional demis, au fost eliberaţi pe cauţiune, în valoare de 100.000 de euro.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici