Carles Puigdemont susţine că poate conduce Catalonia din Bruxelles

Carles Puigdemont, fostul lider al Cataloniei, a declarat, vineri, că datorită noilor tehnologii poate conduce regiunea de la Bruxelles, în contextul în care partidele separatiste au anunţat că îl vor nominaliza pe Puigdemont pentru funcţia de premier al regiunii, relatează The Associated Press.

331 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont susţine că poate conduce Catalonia din Bruxelles

Carles Puigdemont susţine că poate conduce Catalonia din Bruxelles

În cadrul unui interviu acordat pentru un post de radio din Belgia, Puigdemont a declarat că noile tehnologii îi permit să guverneze regiunea, chiar dacă se află la Bruxelles.

”Cred că pot servi Catalonia bine. Dacă voi avea suficiente voturi, care ar fi problema ca eu să nu fiu reales? Oamenii au votat şi merită respect. Sunt membru al Parlamentului şi perfect eligibil să fiu ales premier. În aceste zile, marile proiecte sunt gestionate cu ajutorul marilor tehnologii”, a declarat Puigdemont.

În cadrul alegerilor regionale anticipate din 21 decembrie 2017, partidele pro-independenţă au luat 70 dintre cele 135 de locuri din Parlamentul catalan. Cele mai importante două formaţiuni au anunţat că îl vor nominaliza pe fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont pentru funcţia de premier al regiunii autonome din nord-estul Spaniei.

Guvernul spaniol a avertizat că va continua să menţină controlul direct în Catalonia dacă Puigdemont încearcă să guverneze din Belgia, unde acesta s-a refugiat după ce separatiştii catalani au declarat în mod unilateral independenţa regiunii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici