Cartierele generale ale armatei suedeze ridică nivelul de alertă, din cauza crizei ucrainene

Armata suedeză a anunţat sâmbătă că a ridicat nivelul de alertă în cartierele sale generale, din cauza crizei ucrainene, iar premierul a apreciat că actualul comportament al ruşilor este comparabil cu cel din timpul Războiului Rece.

289 afișări
Imaginea articolului Cartierele generale ale armatei suedeze ridică nivelul de alertă, din cauza crizei ucrainene

Cartierele generale ale armatei suedeze ridică nivelul de alertă, din cauza crizei ucrainene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ridicat nivelul de alertă în cartierele generale din domenii specifice, de exemplu în strângerea informaţiilor", a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, Niklas Englund.

Armata suedeză a decis de asemenea să transfere două avioane de luptă de tip Gripen în insula Gotland (est), unde vor fi mai bine plasate pentru a reacţiona rapid la o eventuală situaţie în Marea Baltică.

Englund a precizat că în afară de aceste măsuri nici o decizie nu a fost luată pentru a ridica nivelul de alertă generală al forţelor armate suedeze.

Premierul suedez Fredrik Reinfeldt a declarat vineri seara că Suedia nu se confruntă cu o ameninţare iminentă, însă comportamentul Rusiei faţă de Ucraina a devenit mai arogant. "Este un comportament pe care l-am văzut în timpul Războiului Rece şi care a revenit", a afirmat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici