NATO îşi va continua exerciţiile militare în Europa de Est într-un ritm susţinut - general

NATO va continua exerciţiile sale militare în Europa de Est într-un ritm "susţinut", în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică şi Occidentul acuză Rusia că trimite trupe şi arme separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat vineri un general francez al NATO, citat de AFP.

437 afișări
Imaginea articolului NATO îşi va continua exerciţiile militare în Europa de Est într-un ritm susţinut - general

NATO îşi va continua exerciţiile militare în Europa de Est într-un ritm susţinut - general

Generalul Jean-Paul Paloméros, aflat la conducerea Comandamentului suprem pentru transformare din cadrul NATO, a explicat că Alianţa are intenţia şi resurse suficiente pentru a efectua toate exerciţiile prevăzute în regiune, al căror număr a crescut semnificativ de la "intervenţia rusă" în Ucraina.

Întrebat dacă NATO va menţine acelaşi în ritm în următorii ani în statele membre din Europa de Est, generalul Paloméros a răspuns: "Mai pe scurt, da".

NATO dispune de "suficiente mijloace şi europenii din Est văd aceste exerciţii cu ochi buni", a adăugat el, cu câteva zile înainte de viitorul summit NATO.

"Trebuie să fim perseverenţi atât timp cât va fi necesar. Consider că NATO este capabilă de acest lucru", a afirmat generalul francez.

El a subliniat că "nimeni nu trebuie să pună la îndoială dorinţa şi capacitatea NATO de a-şi proteja membrii".

Autorităţile de la Kiev au cerut joi statelor occidentale un ajutor militar "de anvergură" în contextul intrării trupelor ruse în estul separatist, generând temeri privind un război deschis între Rusia şi Ucraina.

De asemenea, Ucraina a anunţat că intenţionează să relanseze procesul de aderare la NATO, în faţa "agresiunii" ruse.

"Guvernul supune Parlamentului un proiect de lege vizând anularea statutului de stat nealiniat al Ucrainei şi revenirea pe calea aderării la NATO", a declarat vineri premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

În acest context, Alianţa Nord-Atlantică a cerut Rusiei să "înceteze acţiunile militare ilegale" din Ucraina, denunţând o "escaladare gravă a agresiunii militare ruse" şi un comportament periculos care are scopul destabilizării ţării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici