Casa Albă afirmă că noua asistenţă de securitate pentru Ucraina răspunde nevoilor ţării

Casa Albă şi-a apărat decizia de a trimite Ucrainei noi sisteme de rachete cu o rază de acţiune mai mică decât cea solicitată de ucraineni, de 200 de mile, spunând că SUA au apreciat că sistemele cu o rază de acţiune de 49 de mile sunt ceea ce are nevoie ţara în acest moment, scrie CNN.

189 afișări
Imaginea articolului Casa Albă afirmă că noua asistenţă de securitate pentru Ucraina răspunde nevoilor ţării

Casa Albă afirmă că noua asistenţă de securitate pentru Ucraina răspunde nevoilor ţării

"Am încercat să le oferim ucrainenilor exact ceea ce credem că au nevoie pentru a putea respinge acest asalt rus asupra ţării lor. Asta a funcţionat în primele zile, ucrainenii au reuşit să câştige bătălia pentru Kiev şi să îi îndepărteze pe ruşi de capitala lor, acum conflictul s-a mutat într-o fază diferită în sudul şi estul ţării", a declarat consilierul adjunct pentru securitate naţională Jon Finer pentru CNN.

Noile arme vor spori capacitatea Ucrainei, a spus Finer, şi "le va da posibilitatea de a lovi cu precizie ţintele ruseşti de pe câmpul de luptă".

Administraţia Biden va trimite Ucrainei sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate, fabricate în SUA, cunoscute sub numele de HIMARS. Raza maximă de acţiune a sistemelor este de aproximativ 300 de kilometri.

"Credem că acest lucru răspunde nevoilor lor", a declarat Finer atunci când a fost presat cu privire la cererea Ucrainei pentru sisteme cu rază de acţiune mai mare.

Statele Unite, a adăugat el, au cerut Ucrainei "asigurări că nu vor folosi aceste sisteme pentru a lovi în interiorul Rusiei" ci pentru a apăra teritoriul ucrainean.

Finer a reacţionat, de asemenea, la declaraţia Rusiei de miercuri dimineaţă, potrivit căreia acţiunea SUA "pune gaz pe foc".

SUA, a spus el, nu negociază pachetele sale de sisteme de securitate pentru Ucraina.

"Rusia a provocat singură această situaţie, lansând o invazie într-o ţară suverană de pe teritoriul său. Aşa că am fost foarte clari şi transparenţi cu privire la ceea ce vom face", a spus el.

El a refuzat să comenteze cu privire la câştigurile ruseşti în regiunea estică Doneţk, numind această fază "o fază foarte dificilă a luptelor". Această fază, a prezis Finer, se va desfăşura "pe o perioadă de săptămâni şi luni şi poate chiar mai mult timp".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici