Casa Albă cere Indiei şi Pakistanului să nu agraveze tensiunile

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a cerut vineri Indiei şi Pakistanului să nu recurgă la fapte care ar putea agrava tensiunile dintre cele două ţări, după anunţul privind consolidarea trupelor pakistaneze la frontiera cu India.

15 afișări
Imaginea articolului Casa Albă cere Indiei şi Pakistanului să nu agraveze tensiunile

Casa Albă cere Indiei şi Pakistanului să nu agraveze tensiunile

"Oficialii americani sunt în contact atât cu indienii, cât şi cu pakistanezii. Continuăm să cerem insistent celor două părţi să coopereze în ancheta privind (atentatele de la) Bombay şi în lupta antiteroristă în general", a declarat Gordon Johndroe, purtător de cuvânt al Consiliului naţional de securitate al Casei Albe, contactat prin telefon de AFP.

"Vrem ca nici una dintre părţi să nu ia o iniţiativă inutilă şi care ar putea spori tensiunile într-un context deja tensionat", a adăugat el.

Pakistanul a anulat permisiile unei părţi dintre soldaţii săi şi a comasat câteva mii dintre ei în apropiere de frontiera cu India, au anunţat vineri mai mulţi oficiali pakistanezi sub acoperirea anonimatului.

Aceste măsuri sunt un nou semn de degradare a relaţiilor dintre cele două puteri nucleare rivale, aflate la cel mai scăzut nivel de la atentatele din Bombay, din 26 noiembrie, atribuite de New Delhi unei grupări islamiste cu sediul în Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici