Casa Albă: Eliberarea prizonierilor americani din Coreea de Nord ar fi considerată un act de bunăvoinţă

Casa Albă a declarat joi că va considera eliberarea celor trei prizonieri americani din Coreea de Nord drept un act de bunăvoinţă, înainte de un summit planificat între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, relatează site-ul agenţiei Reuters.

497 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Eliberarea prizonierilor americani din Coreea de Nord ar fi considerată un act de bunăvoinţă

Casa Albă: Eliberarea prizonierilor americani din Coreea de Nord ar fi considerată un act de bunăvoinţă

Rudy Giuliani, noul avocat al preşedintelui Trump, a declarat că Phenianul ar putea să îi elibereze pe cei trei joi. Nu a fost imediat clar dacă Giuliani cunoaşte negocierile între SUA şi Coreea de Nord.

Postul CNN, care a citat o sursă anonimă, a relatat că eliberarea prizonierilor este iminentă, adăugând că mişcarea a fost planificată cu două luni în urmă, când ministrul nord-coreean de Externe a călătorit în Suedia.

"Nu putem confirma validitatea acestor relatări, dar cu siguranţă vom considera acest lucru un act de bunăvoinţă în cazul în care Coreea de Nord va elibera cei trei prizonieri înainte discuţiilor între Donald Trump şi Kim Jong-Un"

Cei trei prizonieri sunt Kim Dong Chul, arestat în anul 2015, Kim Sam-duk, care a predat timp de o lună la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie de la Phenian (PUST) şi care a fost arestat în 2017, şi Kim Hak Song, care de asemenea a predat la PUST şi a fost reţinut n 2017.

Guvernul Statelor Unite aşteaptă confirmarea că cei trei au fost mutaţi din închisoare într-un hotel din apropierea capitalei nord-coreene, a declarat miercuri un oficial american.

Întâlnirea între Trump şi Kim Jong-Un ar putea avea loc la sfârşitul lunii mai sau începutul lui iunie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici