Twitter a anunţat că datele a numeroşi utilizatori ar fi fost publicate în urma unei erori de sistem

Compania Twitter Inc a pornit o investigaţie şi şi-a îndemnat joi cei 330 de utilizatori să îşi schimbe parolele, după ce mai multe ar fi fost publicate în urma unei erori de sistem, relatează site-ul agenţiei Reuters.

162 afișări
Imaginea articolului Twitter a anunţat că datele a numeroşi utilizatori ar fi fost publicate în urma unei erori de sistem

Twitter a anunţat că datele a mai mult utilizatori ar fi fost publicate în urma unei erori de sistem

Compania care administrează reţeaua de socializare online a declarat că nu există nicio dovadă că parolele ar fi fost furate sau folosite în mod ilegal.

Cu toate acestea, Twitter şi-a îndemnat utilizatorii să îşi schimbe parolele "din motive de precauţie".

În luna februarie, comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, Vera Jourova, a avertizat companiile Facebook, Google şi Twitter "să facă mai mult" pentru a actualiza termenii şi condiţiile de utilizare în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene.

Platforma de microblogging nu a menţionat numărul platformelor publicate, însă o sursă a declarat că numărul este "subsanţial", iar parolele au fost afectate timp de câteva luni.

Twitter a descoperit eroarea în urmă cu câteva săptămâni, a mai informat sursa, care a vorbit în condiţii de unanimitate.

Uniunea Europeană va începe în curând implementarea unei legislaţii privind protecţia datelor cu caracter personal.

"Ne pare foarte rău că acest lucru s-a întâmplat", a informat Twitter printr-un comunicat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici