Casa Albă: Informaţia că Iranul ar fi vrut să eşueze este „categoric falsă”

Informaţia potrivit căreia Iranul „a vrut să eşueze” în atacul din noaptea de sâmbătă spre duminică şi că a avertizat în avans cu privire la loviturile sale, este „categoric falsă”, a spus John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, într-o conferinţă la Casa Albă.

1013 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Informaţia că Iranul ar fi vrut să eşueze este „categoric falsă”

Casa Albă: Informaţia că Iranul ar fi vrut să eşueze este „categoric falsă”

În timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă, secretarul de presă Karine Jean-Pierre spune că Joe Biden a primit o informare actualizată de la echipa de securitate naţională în această dimineaţă, potrivit Sky News.

Ea i-a dat apoi cuvântul purtătorului de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, John Kirby, care spune că SUA a urmărit să apere Israelul „în cea mai mare măsură posibilă”.

Atacul Iranului a fost „înfrânt în mod spectaculos”, spune el.

Kirby spune apoi că doreşte să corecteze o serie de aspecte. Astfel, în ceea ce priveşte informaţia potrivit căreia Iranul „a vrut să eşueze” în atacul său şi că a avertizat în avans ţările vecine cu privire la loviturile sale, Kirby spune că este „categoric falsă”.

„Acest atac a eşuat pentru că a fost înfrânt de Israel, de Statele Unite şi de coaliţia de alţi parteneri angajaţi în apărarea Israelului”, spune el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici