Casa Albă: Joe Biden va evidenţia, în Congres, rolul diplomaţiei SUA şi importanţa NATO pentru pacea Europei

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va evidenţia, în discursul despre Starea Naţiunii, importanţa diplomaţiei americane şi rolul NATO în asigurarea păcii şi stabilităţii Europei, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina, conform unor fragmente transmise în avans de Casa Albă.

1291 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Joe Biden va evidenţia, în Congres, rolul diplomaţiei SUA şi importanţa NATO pentru pacea Europei

Sursa foto: MediafaxFoto

"De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc", va declara preşedintele Biden în discursul rostit în Congresul SUA, potrivit publicaţiei The Hill.

"Tocmai de aceea a fost creată Alianţa Nord-Atlantică, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa după al II-lea Război Mondial. Statele Unite sunt membru al acestei Alianţe, alături de alte 29 de naţiuni. Acest lucru contează, diplomaţia americană contează", va argumenta preşedintele SUA, conform proiectului discursului, transmis presei în avans de către Preşedinţia de la Washington.

Liderul de la Casa Albă va afirma că preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut calcule greşite când a presupus că Occidentul şi NATO nu vor reacţiona la intervenţia militară rusă în Ucraina. "Este vorba de un război premeditat şi neprovocat. Putin a respins eforturile diplomatice. A crezut că Occidentul şi NATO nu vor reacţiona. A crezut că ne poate diviza. Numai că Putin s-a înşelat, noi eram pregătiţi", va sublinia Joseph Biden în discursul pe care urmează să îl rostească în Congres.

Discursul prezidenţial despre Starea Naţiunii va conţine şi idei în materie de politici economice, în scopul reducerii inflaţiei şi a deficitului bugetar, efecte ale crizei pandemiei. "Avem opţiuni. O modalitate de contracarare a inflaţiei ar fi diminuarea salariilor şi sărăcirea americanilor, dar eu am un plan mai bun împotriva inflaţiei. Vom reduce costurile, nu salariile. Vom produce mai multe maşini şi semiconductori în America, vom îmbunătăţi infrastructura şi vom fi inovativi în America. Vom avea mai multe produse, transportate mai rapid, prin costuri mai mici, aici în America. Vom crea locuri de muncă prin care să avem un nivel de trai bun în SUA. În loc să ne bazăm pe reţelele de aprovizionare din străinătate, trebuie să facem aceste lucruri aici, în SUA", va argumenta liderul de la Casa Albă, potrivit planului discursului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici