Casa Albă nu poate ignora comentariile lui Benjamin Netanyahu privind crearea unui stat palestinian

Statele Unite nu pot ignora comentariile lui Benjamin Netanyahu prin care acesta a respins o soluţie cu două state în conflictul palestinian şi aşteaptă ca următorul Guvern israelian să îşi arate angajamentul faţă de ceea ce Washingtonul consideră cea mai bună speranţă pentru pacea în regiune.

247 afișări
Imaginea articolului Casa Albă nu poate ignora comentariile lui Benjamin Netanyahu privind crearea unui stat palestinian

Şeful de personal al Casei Albe, Denis McDonough (Imagine: Mediafax foto / AFP)

Şeful de personal al Casei Albe, Denis McDonough, a declarat că administraţia americană este în continuare tulburată de comentariile lui Benjamin Netanyahu dinaintea alegerilor, potrivit cărora nu va fi creat un stat palestinian sub conducerea sa, relatează Reuters, în pagina electronică.

"Statele Unite au consumat multă energie în acest scop", a declarat McDonough. "De aceea, comentariile premierului ... au fost foarte tulburătoare", a adăugat el.

"Nu putem pur şi simplu să pretindem că aceste comentarii nu au fost făcute", a adăugat McDonough. Netanyahu a câştigat alegerile israeliene din 17 martie şi lucrează la formarea unui Guvern de coaliţie.

McDonough, unul dintre principalii consilieri ai preşedintelui american Barack Obama, a reafirmat poziţia Statelor Unite împotriva construcţiilor israeliene în colonii, un punct de blocaj în negocierile israeliano-palestiniene.

"Vom continua să ne opunem activităţilor din colonii devreme ce acestea subminează perspectivele de pace", a afirmat el.

Netanyahu le-a cerut scuze arabilor israelieni, luni, pentru aceste comentarii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici