Casa Albă: Raportul AIEA arată că Iranul nu îşi respectă obligaţiile internaţionale

Raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit căruia Teheranul ar fabrica arma atomică, demonstrează că Iranul nu îşi respectă obligaţiile internaţionale, a apreciat, joi, Casa Albă.

20 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Raportul AIEA arată că Iranul nu îşi respectă obligaţiile internaţionale

Casa Albă: Raportul AIEA arată că Iranul nu îşi respectă obligaţiile internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Raportul demonstrează încă o dată că Iranul nu a reuşit să-şi respecte obligaţiile internaţionale", a declarat, în faţa jurnaliştilor de la bordul avionului prezidenţial Air Force One, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

"Am spus întotdeauna că dacă Iranul nu reuşeşte să îşi respecte obligaţiile internaţionale, vor exista represalii", a adăugat el.

Raportul a confirmat că Teheranul a început să îşi îmbogăţească uraniul la un nivel ridicat, adică 19,8 la sută, în uzina de la Natanz, în perioada 9-11 februarie. Până în prezent, Teheranul nu şi-a îmbogăţit uraniul decât până la 3,5 la sută, nivel suficient pentru a fi folosit sub formă de combustibil la o centrală nucleară.

AIEA şi-a exprimat preocupările privind activităţile nucleare ale Iranului.

Anterior în cursul zilei, Departamentul de Stat a reacţionat, exprimând "preocupările" Statelor Unite. "Nu putem să ne explicăm de ce (iranienii) refuză să vină la masa negocierilor şi să se angajeze într-o manieră constructivă să răspundă la întrebările care au fost ridicate", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Philip Crowley.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici