Casa Albă se angajează să intensifice ofensiva cibernetică împotriva hackerilor

Casa Albă a avertizat joi hackerii străini că va spori măsurile ofensive împotriva atacurilor acestora, ca parte a unei noi strategii naţionale de securitate cibernetică, relatează Reuters.

173 afișări
Imaginea articolului Casa Albă se angajează să intensifice ofensiva cibernetică împotriva hackerilor

Casa Albă se angajează să intensifice ofensiva cibernetică împotriva hackerilor

Mişcarea vine ca urmare a faptului că oficialii americani de informaţii se aşteaptă la o serie de atacuri digitale înaintea alegerilor din 6 noiembrie.

Strategia oferă agenţiilor federale noi îndrumări pentru a se proteja pe ele însele, precum şi datele particulare ale americanilor, a declarat consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe John Bolton.

"Am autorizat operaţiuni cibernetice ofensive care vor fi întreprinse prin intermediul procesului de coordonare în noua directivă prezidenţială", a afirmat Bolton.

"Este în interesul nostru naţional să nu facem acest lucru nu pentru că vrem operaţiuni mai ofensive în spaţiul cibernetic, ci tocmai pentru a crea structuri de descurajare care vor demonstra adversarilor că pentru angajarea lor în operaţiuni împotriva noastră costul este mai mare decât vor dori ri să suporte“, a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici