Casa Albă: Turneul lui Barack Obama în Europa va arăta că Rusia este din ce în ce mai izolată

Turneul pe care preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, îl va efectua săptămâna viitoare în Europa va arăta că Rusia este "din ce în ce mai izolată" pe plan internaţional, anunţă Casa Albă, citată de AFP.

1541 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Turneul lui Barack Obama în Europa va arăta că Rusia este din ce în ce mai izolată

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va fi evident pentru întreaga lume că Rusia este din ce în ce mai izolată. Comunitatea internaţională, în frunte cu Statele Unite, îi susţine pe ucraineni şi pe liderii acestora, fiind determinată să impună costuri Rusiei", a declarat Susan Rice, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea naţională.

Barack Obama începe luni un turneu de şase zile în Europa. Iniţial va merge la Haga (Olanda), pentru un summit pe tema securităţii nucleare urmat de o reuniune a G7. Ulterior, preşedintele SUA se va deplasa la Bruxelles, pentru o întrevedere cu liderii europeni şi cu secretarul general al NATO. Turneul va continua la Roma şi Vatican, urmând să se încheie în Arabia Saudită.

"Cu ocazia acestui turneu, preşedintele va mobiliza comunitatea internaţională şi pe unii dintre partenerii noştri cei mai importanţi, într-o perioadă în care trebuie să facem faţă unor dosare importante", a subliniat Susan Rice.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici