Casa natală a lui Hitler din Austria va fi transformată în secţie de poliţie

După ani de dispute juridice, guvernul a decis să transforme casa din oraşul Braunau din nordul ţării, unde Hitler s-a născut în 1889, într-o secţie de poliţie cu un centru de formare în domeniul drepturilor omului. Lucrările vor începe pe 2 octombrie.

333 afișări
Imaginea articolului Casa natală a lui Hitler din Austria va fi transformată în secţie de poliţie

Sursa foto: Twitter

Reamenajarea casei în care s-a născut Adolf Hitler va continua conform planului, a declarat ministerul de interne austriac, după ce un documentar a difuzat noi informaţii despre dorinţele regretatului dictator nazist în legătură cu aceasta.
 
După ani de dispute juridice, guvernul a decis să transforme casa din oraşul Braunau din nordul ţării, unde Hitler s-a născut în 1889, într-o secţie de poliţie cu un centru de formare în domeniul drepturilor omului. Lucrările vor începe pe 2 octombrie.
 
În încercarea de a împiedica imobilul de la graniţa cu Germania să devină un loc de pelerinaj neonazist, guvernul a preluat controlul asupra clădirii în 2016. 
 
"Totul va continua aşa cum a fost planificat", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.
 
Cu toate acestea, regizorul austriac Günter Schwaiger a declarat că planurile ministerului pentru casă vor fi "întotdeauna suspectate" de a fi "în conformitate cu dorinţele dictatorului". Regizorul este aşteptat să lanseze un documentar despre clădire la sfârşitul acestei luni.
 
Ca dovadă, Schwaiger a citat descoperirea unui articol dintr-un ziar local din 10 mai 1939, în care se afirmă că Hitler să transforme casa sa în birouri pentru autorităţile districtuale.
 
Transformarea casei în secţie de poliţie ar echivala cu utilizarea administrativă pe care dictatorul a avut-o în vedere, a declarat Schwaiger în cadrul unei conferinţe de presă de luni, în care a cerut guvernului să îşi reconsidere planurile.
 
Costul reproiectării a casei de 800 de metri pătraţi este estimat la 20 de milioane de euro. Lucrările ar urma să fie finalizate până în 2025, iar secţia de poliţie ar trebui să fie operaţională până în 2026, potrivit The Guardian.
 
Hitler a petrecut doar o scurtă perioadă de timp în această proprietate, dar aceasta a continuat să atragă simpatizanţi nazişti din întreaga lume.
 
Germania a anexat Austria în 1938 şi, deşi mulţi nazişti, de la Hitler în jos, au fost austrieci, istoricii spun că această ţară a întârziat să îşi asume responsabilitatea comună pentru Holocaust şi pentru celelalte crime comise de nazişti înainte şi în timpul celui de-al doilea război mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici