Casa Regală spaniolă a confirmat: Fostul monarh Juan Carlos se află în Emiratele Arabe Unite

  • Casa Regala spaniolă a confirmat că fostul rege, Juan Carlos, se afla în Emiratele Arabe Unite din data de 3 august.
  • Conturile bancare ale fostului monarh fac obiectul unei cercetări majore de corupţie.
  • Juan Carlos este suspectat că ar fi primit 100 de milioane de dolari de la Arabia Saudită în 2008.
974 afișări
Imaginea articolului Casa Regală spaniolă a confirmat: Fostul monarh Juan Carlos se află în Emiratele Arabe Unite

Mediafax

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, se afla în Emiratele Arabe Unite din data de 3 august, a confirmat Palatul Regal spaniol, punand capat speculatiilor asupra locului in care trăieşte fostul suveran, notează BBC.
 
Pe 3 august, fostul rege a făcut anunţul şocant că va părăsi Spania pe fondul unei anchete de corupţie.
 
Fostul rege, în vârstă de 82 de ani, a plecat în Emiratele Arabe Unite pe 3 august "şi va rămâne acolo", a spus un purtător de cuvânt, fără să ofere mai multe detalii.
 
Conturile bancare ale fostului monarh fac obiectul unei cercetări majore de corupţie.
 
Juan Carlos este suspectat că ar fi primit 100 de milioane de dolari de la Arabia Saudită în 2008, procurorii Curţii Supreme din Spania declanşând o anchetă pentru a stabili dacă acesta a încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina.
 
El neagă orice infracţiune şi a spus că este disponibil oricând dacă procurorii trebuie să-l interogheze.
 
La începutul acestei luni, el şi-a anunţat plecarea printr-o scrisoare către fiul său, Felipe, căruia i-a cedat tronul în urmă cu şase ani.
 
Mai întâi s-a spus ca fostul rege se află în Republica Dominicană, dar mass-media spaniolă a scris mai târziu că a ajuns în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Unite. Dar până acum, nici Palatul Regal, nici guvernul nu au confirmat unde se află acesta.
 
Juan Carlos a abdicat în 2014, după aproape 40 de ani în care s-a aflat la putere. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici