Casa unei familii de romi, incendiată într-un sat ungar

Locuinţa unei familii de romi a fost incendiată în satul Tatarszentgyorgy, unde la începutul săptămânii au fost ucişi un rom şi fiul său în vârstă de cinci ani, a anunţat, sâmbătă, preşedintele Consiliului Naţional al Romilor, Orban Kolompar.

21 afișări
Imaginea articolului Casa unei familii de romi, incendiată într-un sat ungar

Casa unei familii de romi, incendiată în satul ungar Tatarszetgyorgy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidentul produs sâmbătă în satul situat la sud-est de Budapesta nu s-a soldat cu victime.

Doi atacatori neidentificaţi au aruncat o sticlă incendiară în locuinţă şi au fugit la bordul unui vehicul de tip SUV, conform martorilor oculari, citaţi de un reprezentant local al comunităţii rome.

În casa incendiată nu se afla nici o persoană, locatarii mutându-se din cauza temerilor privind un atac.

Pompierii au stins incendiul, descoperind la faţa locului dispozitivul incendiar. Ei fuseseră alertaţi de participanţii la un priveghi pentru victimele atacului de la începutul săptămânii, care au anunţat că o casă aflată în apropiere a fost incendiată, a precizat Kolompar.

Un rom şi fiul său în vârstă de cinci ani au fost împuşcaţi mortal luni, în timp ce încercau să iasă din casa cuprinsă de flăcări. Kolompar a precizat că incendiul fusese provocat de un cocktail Molotov, iar în urma incidentului au fost răniţi grav şi alţi doi copii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici