Cât va dura până când avioane F-16 vor zbura deasupra Ucrainei

Un analist militar a calculat cât timp va dura până când avioane F-16 vor zbura deasupra Ucrainei, după ce Joe Biden le-a semnalat liderilor din G-7 că va da undă verde livrării de către occidentali de avioane de luptă Ucrainei.

2302 afișări
Imaginea articolului Cât va dura până când avioane F-16 vor zbura deasupra Ucrainei

Cât va dura până când avioane F-16 vor zbura deasupra Ucrainei

Analistul militar Sean Bell a vorbit la Sky News despre promisiunea de a trimite avioane F-16 în Ucraina, precum şi despre pregătirea piloţilor.

Întrebat când vor putea fi văzute avioanele de vânătoare zburând pe cerul Ucrainei, el a spus: "Preşedintele Zelenski ar cere cât mai curând posibil, fără îndoială. Dar, în mod inevitabil, există o mulţime de factori. Doi dintre cei principali sunt pregătirea piloţilor. SUA a evaluat doi dintre piloţii ucraineni în sistemul lor de pregătire şi consideră că ar fi nevoie de un an pentru a face mai multă pregătire, însă cu un program intensiv, pregătire de zbor, abilităţi la sol etc., ei estimează că pot reduce timpul la 4 luni pentru piloţii ucraineni experimentaţi".

El a adăugat: "Celălalt lucru este cum să le ducem avioanele, pentru că fiecare naţiune are un <pachet> diferit al acestor F-16 cu radare diferite, comutatoare diferite, sisteme electrice diferite. Aşa că, dacă fiecare naţiune ar da câte un avion, s-ar putea să obţineţi numărul corect. Dar fiecare care ar pleca ar avea un avion complet diferit de zburat. Este clar că nu ar funcţiona. Aşa că trebuie să se lucreze puţin la acest aspect”.

În plus, a spus Bell, odată ce noul avion va ajunge în spaţiul aerian ucrainean, "ruşii îl vor viza - deci va fi vulnerabil".

"Ei vor trebui să se asigure că nevoile Ucrainei fac ca acesta să fie complet integrat în spatele sistemelor de apărare aeriană, rachete sol-aer şi chestii de genul acesta. Iar celălalt lucru pe care trebuie să îl facă, fără menajamente, este să se asigure că propriile lor sisteme de apărare aeriană ucrainene nu îl ţintesc şi nu îl doboară", a spus el.

Preşedintele american, Joe Biden, le-a semnalat vineri liderilor din G-7 că va da undă verde livrării de către occidentali de avioane de luptă Ucrainei, inclusiv F-16 americane, a afirmat vineri un înalt responsabil al Casei Albe.

"Pe perioada antrenamentului, lunile următoare, coaliţia noastră de state participante la acest efort va decide când să furnizeze avioanele, câte şi cine", a spus sursa citată.

AFP a remarcat că formularea „când" şi nu „dacă" reprezintă semnalul cel mai favorabil din partea Statelor Unite de până acum în privinţa livrării acestor avioane cerute de Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici