Catalonia îşi va declara independenţa dacă Spania va suspenda autonomia regiunii

Liderul catalan Carles Puigdemont şi-a manifestat intenţia de a continua procedurile pentru declararea independenţei dacă Spania va suspenda autonomia regiunii, a declarat o sursă din administraţia regională, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

3117 afișări
Imaginea articolului Catalonia îşi va declara independenţa dacă Spania va suspenda autonomia regiunii

Catalonia îşi va declara independenţa dacă Spania va suspenda autonomia regiunii

Carles Puigdemont, şeful guvernului regional catalan, a primit termen până joi să renunţe la proclamarea independenţei Cataloniei şi să clarifice situaţia.

Madridul va putea activa Articolul 155 al Constituţiei Spaniei, care prevede posibilitatea suspendării autonomiei Cataloniei.

La începutul lunii octombrie, autorităţile din Catalonia au suspendat declaraţia de independenţă pentru a permite lansarea dialogului în săptămânile următoare.

"Premierul a declarat la reuniunea partidului său că va ridica suspendarea declaraţiei de independenţă dacă Guvernul (spaniol) va activa articolul 155", a declarat o sursă guvernamentală catalană.

Dacă premierul spaniol Mariano Rajoy va activa joi articolul 155, va dura între trei şi cinci zile pentru punerea în aplicare a procedurii prin care administraţia regiunii catalane va fi deposedată de putere.

"Dacă autonomia este suspendată va trebui să acţionăm în grabă", a precizat sursa citată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici