Catedrala de la Washington va oficia căsătorii între persoane de acelaşi sex

Catedrala naţională de la Washington, de tradiţie episcopală, a anunţat miercuri că va oficia de-acum înainte căsătorii între persoane de acelaşi sex.

264 afișări
Imaginea articolului Catedrala de la Washington va oficia căsătorii între persoane de acelaşi sex

Catedrala de la Washington va oficia căsătorii între persoane de acelaşi sex (Imagine: Shutterstock)

Un oficial de rang înalt din cadrul acestei biserici apropiate anglicanilor a anunţat, într-un comunicat, că va căsători cupluri de homosexuali potrivit unei adaptări a ritualului tradiţional pentru căsătorie.

"Afirmăm cu entuziasm că fiecare persoană este un copil iubit al Domnului. Hotărând astfel, integrăm deplin gay-i şi lesbienele în viaţa acestei case spirituale dedicate naţiunii", a declarat el.

Curtea Supremă americană se va întruni în martie pentru a examina problema sensibilă a căsătoriei între persoane de acelaşi sex, care este interzisă la nivel federal, dar legală în nouă dintre cele 50 de state americane şi capitala Washington.

Barack Obama, primul preşedinte american care a susţinut în mod deschis căsătoria între persoane de acelaşi sex, va asista la o celebrare în această catedrală, pe 22 decembrie, la o zi după ce va fi învestit pentru un nou mandat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici