Catherine Colonna se va deplasa în Africa de Sud pentru discuţii privind planul de pace în Ucraina

Catherine Colonna, ministrul de Externe al Franţei, se va deplasa în Africa de Sud săptămâna viitoare pentru discuţii despre conflictul din Ucraina şi despre iniţiativa de pace a statelor africane, a declarat un oficial diplomatic de la Paris, citat de cotidianul Le Monde.

347 afișări
Imaginea articolului Catherine Colonna se va deplasa în Africa de Sud pentru discuţii privind planul de pace în Ucraina

Sursa foto: Twitter/Catherine Colonna

"Va fi abordată iniţiativa de pace. Sunt susţinute toate iniţiativele de pace atât timp cât vizează o pace durabilă, cu respectarea dreptului internaţional şi a suveranităţii Ucrainei. Deocamdată, conţinutul iniţiativei sud-africane nu este cunoscut", a declarat funcţionarul diplomatic francez, sub protecţia anonimatului.

Cyril Ramaphosa, preşedintele Africii de Sud, se întâlneşte, vineri, în Ucraina, cu omologul său, Volodimir Zelenski, iar sâmbătă se va deplasa în oraşul rus Sankt-Petersburg, pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin.

Surse citate de site-ul Tagesschau.de au afirmat că delegaţia africană, condusă de preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa, va propune măsuri de consolidare a încrederii înaintea eventualei lansări a negocierilor între Rusia şi Ucraina. Printre propunerile de pace se numără retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, retragerea armelor nucleare ruse din Belarus, anularea mandatului de arestare emis de Curtea Penală Internaţională pe numele lui Vladimir Putin şi relaxarea sancţiunilor occidentale impuse Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici