Câţi militari ucraineni au murit în războiul împotriva Rusiei. Şeful forţelor armate a furnizat primul bilanţ oficial

  • Aproape 9.000 de militari ucraineni au fost ucişi în războiul cu Rusia, a declarat luni şeful forţelor armate ucrainene.
  • Bilanţul oferit de generalul Valeriy Zaluzhnyi pare să fie primul furnizat de către conducerea militară ucraineană de la invazia Rusiei din 24 februarie.
2809 afișări
Imaginea articolului Câţi militari ucraineni au murit în războiul împotriva Rusiei. Şeful forţelor armate a furnizat primul bilanţ oficial

Zaluzhnyi, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, a declarat în cadrul unei conferinţe organizate pentru a onora veteranii militari şi familiile celor ucişi că copiii aveau nevoie de protecţie în mai multe părţi ale ţării, inclusiv în capitala Kiev, potrivit Reuters.

"Ei chiar nu înţeleg nimic din ceea ce se întâmplă şi cu siguranţă au nevoie de protecţie... pentru că tatăl lor a plecat pe front şi, posibil, se numără printre cei aproape 9.000 de eroi care au fost ucişi", a spus el.

Zaluzhnyi nu a oferit detalii şi nu a precizat dacă cifra pe care a citat-o include tot personalul de serviciu ucis în acţiune, cum ar fi poliţiştii de frontieră. Preşedintele Volodimir Zelenkski a declarat în cadrul conferinţei că aproximativ 1 milion de persoane apără Ucraina ca parte a forţelor armate ucrainene sau a altor servicii.

Zaluzhnyi nu a spus câţi civili au fost ucişi sau câţi membri ai personalului rusesc a estimat Kievul că au fost ucişi în lupte, dar Statul Major General al forţelor armate ucrainene a estimat că numărul militarilor ruşi a fost de 45.400 de morţi. Rusia nu a spus câţi dintre soldaţii săi au fost ucişi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici