Câţi tiranozauri au trăit pe Pământ?

Noua estimare sugerează că mai puţini tiranozauri au cutreierat pe Terra decât credeau oamenii de ştiinţă anterior.

856 afișări
Imaginea articolului Câţi tiranozauri au trăit pe Pământ?

Bing AI

Un nou studiu publicat în revista Palaeontology estimează că 1,7 miliarde de tiranozauri rex au trăit pe Pământ înainte ca specia să se stingă acum 66 de milioane de ani.

Acest număr este mai mic decât cel calculat de un alt studiu publicat în aprilie 2021 în revista Science, care sugera că au existat până la 2,5 miliarde de T-rex.

Autorul noului studiu, Eva Griebeler, o ecologă evoluţionistă de la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania, a folosit un model mai complex de calcul cu care a luat în considerare mai mulţi factori precum cei biologici şi ecologici privind specia tiranozaurilor. 

Rezultatul este un studiu mai complet care îmbunătăţeşte lucrarea echipei originale, a declarat Charles Marshall, un paleontolog de la Universitatea din California, Berkeley şi autorul principal al studiului din 2021, transmite LiveScience

Noile cercetări susţin că T-Rex avea pene colorate şi buze. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici