Căutarea prin gunoaie, interzisă într-un oraş francez. Ce sancţiuni riscă cei care încalcă legea

Primarul localităţii franceze Nogent-sur-Marne, situată în apropiere de Paris, a emis un decret municipal prin care interzice căutarea prin containerele de gunoi pentru recuperarea unor resturi alimentare, contravenienţii riscând o amendă de 38 de euro.

362 afișări
Imaginea articolului Căutarea prin gunoaie, interzisă într-un oraş francez. Ce sancţiuni riscă cei care încalcă legea

Un primar francez interzice căutarea prin gunoaie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest text, intitulat "Măsuri referitoare la salubrizarea publică", edilul interzice căutarea prin gunoaie, dar şi scuipatul, urinatul sau murdărirea drumurilor publice prin orice altă modalitate, relatează Le Parisien, în ediţia electronică. "Devine deja dramatic, găsim de toate pe trotuare", afirmă Jacques J.P. Martin, primarul din Nogent.

Astfel, orice persoană care va fi surprinsă de poliţia municipală căutând prin gunoaie va fi amendată cu maxim 38 de euro şi va fi dusă la comisariat în cazul unei recidive. "Cei care sunt obligaţi să ajungă aici (la căutarea prin gunoaie) să se adreseze mai degrabă centrului comunal de acţiune socială sau asociaţiilor", a afirmat el.

Decizia primarului a şocat consilierii municipali de opoziţie, care nu au putut dezbate decizia.

Aceasta nu este singura decizie controversată a unui primar francez. În august, primarul din La Madeleine a luat o hotărâre similară, pe care a tradus-o în română şi bulgară, provocând o polemică în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici