Cazul atacului Ku Klux Klan: Autorităţile susţin că tânăra din Louisiana şi-ar fi înscenat atacul

Tânăra afroamericană care a suferit arsuri grave în Louisiana (sudul Statelor Unite) şi-ar fi înscenat propriul atac înainte de a acuza trei bărbaţi că i-au dat foc şi au scris "KKK", de la Ku Klux Klan, pe maşina sa, a declarat marţi poliţia.

435 afișări
Imaginea articolului Cazul atacului Ku Klux Klan: Autorităţile susţin că tânăra din Louisiana şi-ar fi înscenat atacul

Tânăra afroamericană din Louisiana şi-ar fi înscenat un atac "rasist" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ea şi-a provocat singură rănile", a afirmat pentru AFP Kyle Hanrahan, purtător de cuvânt al Biroului de poliţie federală (FBI) din Louisiana.

Victima, o tânără în vârstă de 20 de ani, a sunat la poliţie în jurul orei 20.00 duminică, declarând că a fost atacată şi arsă de trei bărbaţi neidentificaţi care purtau hanorace cu glugi albe, conform autorităţilor citate de presa americană.

Literele au fost aparent scrise cu pastă de dinţi.

Tânăra, Sharmeka Moffitt, era în stare critică marţi, conform thenewsstar.com, citat de AFP.

În urma aparentei agresiuni, primarul din Winnsboro, Jackie Johnson, citat de thenewsstar.com, a declarat: "Nu sunt complet convins că este vorba despre o agresiune rasistă. Ar trebui să aşteptăm ca ancheta poliţiei să arate cine a făcut asta".

Agresiunea a suscitat rapid un val de îngrijorare, mai ales pe reţelele sociale unde mulţi au susţinut că tânăra a fost atacată pentru că purta un tricou cu Barack Obama, o ipoteză dezminţită de autorităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici