CAZUL BENGHAZI: Un presupus responsabil de atentatul asupra consulatului a fost inculpat

Departamentul american de Justiţie l-a inculpat marţi pe unul dintre presupuşii responsabili ai atacului împotriva consulatului de la Benghazi, în Libia, în cursul căruia au murit patru persoane, printre care ambasadorul american, transmite presa americană.

206 afișări
Imaginea articolului CAZUL BENGHAZI: Un presupus responsabil de atentatul asupra consulatului a fost inculpat

CAZUL BENGHAZI: Un presupus responsabil de atentatul asupra consulatului a fost inculpat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Este vorba de prima inculpare în cadrul anchetei asupra acestui atentat de la 11 septembrie 2012.

Conform postului CNN, care citează surse anonime, inculparea îl vizează pe Ahmed Khattala, unul dintre liderii unui grup rebel suspectat că ar fi la originea atacului.

Wall Street Journal a dezvăluit la rândul său informaţia, fără a menţiona totuşi pe cine vizează inculparea.

Solicitat de AFP, secretarul Justiţiei a refuzat să comenteze aceste informaţii, limitându-se la a sublinia că "ancheta este în curs".

Atacul s-a soldat cu moartea ambasadorului american în Libia, Christopher Stevens, precum şi a altor trei agenţi americani.

Acest atentat a declanşat o furtună politică în Statele Unite, alimentată de opoziţia republicană, împotriva administraţiei democrate a lui Barack Obama, aflat în plină campanie electorală. Departamentul de Stat a recunoscut ulterior omisiuni în materie de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici