Cazul celor 6 poliţişti. Maia Sandu îl somează pe şeful demis al Poliţiei să înceteze acţiunile de destabilizare a ordinii publice

Prim-ministrul Maia Sandu l-a somat pe Alexandru Pînzari, şeful demis al Inspectoratului General de Poliţie din Republica Moldova, să înceteze acţiunile de destabilizare a ordinii publice, în urma demiterii mai multor angajaţi ai INI care şi-au anunţat susţinerea pentru noul Guvern, conform Unimedia

1634 afișări
Imaginea articolului Cazul celor 6 poliţişti. Maia Sandu îl somează pe şeful demis al Poliţiei să înceteze acţiunile de destabilizare a ordinii publice

Cazul celor 6 poliţişti. Maia Sandu îl somează pe şeful demis al Poliţiei să înceteze acţiunile de destabilizare a ordinii publice

Declaraţiile Maiei Sandu au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, organizate după ce şase angajaţi ai Direcţiei 6 din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) din Republica Moldova au fost demişi miercuri din funcţie, la o zi după ce şi-au declarat susţinerea faţă de noul Guvern.

„Îl somez pe Pînzari să înceteze imediat acţiunile de destabilizare. Dacă se ascunde în spatele deciziilor Curţii Constituţionale, îl atenţionez că mai presus de toate, este Constituţia ţării. Actele Curţii Constituţionale nu pot contraveni Constituţiei, iar Curtea Constituţională asta a făcut, a încălcat Constituţia. Domnule Pînzari, sunt sigură că înţelegeţi. Fiecare acţiune ilegală a dumneavoastră din aceste zile, înseamnă ani grei de puşcărie pentru complicitate sau participare la uzurparea puterii de stat”, a declarat Maia Sandu.

„Voi, cei care îndepliniţi acum ordinele ilegale ale lui Plahotniuc, veţi fi pedepsiţi conform legii. Veţi răspunde în faţa unei justiţii independente pentru crime împotriva poporului Republicii Moldova. Pedeapsa voastră creşte cu fiecare acţiune abuzivă de încălcare a Constituţiei”, a adăugat Maia Sandu.

Angajaţii INI au declarat că au fost suspendaţi din funcţie după ce au anunţat că susţin noul Guvern, condus de Maia Sandu şi că se supun noii conduceri a instituţiei.

Marţi, Anatolie Macovei, şeful Direcţiei 6 din cadrul INI a anunţat împreună cu mai mulţi angajaţi că susţin Guvernul Sandu şi noua conducere a Inspectoratul General al Poliţiei.

„Din partea mea şi a colegilor mei, vă anunţ că noi recunoaştem noul Guvern, Guvernul condus de Maia Sandu. Facem apel către toţi colegii să ne urmeze exemplul ca să evităm ciocniri, dezordine în masă, altercaţii şi să menţinem ordinea publică”, a declarat Anatolie Macovei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici