Cazul dispariţiei fostului şef al Interpol: China anunţă începerea urmăririi penale pentru Meng Hongwei/ Acuzaţiile Partidului Comunist

China va începe urmărirea penală a fostului şef al Interpol, Meng Hongwei, pentru corupţie după ce a fost anchetat pentru că a cheltuit sume ”generoase” din fonduri publice, abuz de putere şi nerespectarea deciziilor Partidului Comunist, a anunţat miercuri agenţia chineză de combatere a corupţiei.

1432 afișări
Imaginea articolului Cazul dispariţiei fostului şef al Interpol: China anunţă începerea urmăririi penale pentru Meng Hongwei/ Acuzaţiile Partidului Comunist

China va începe urmărirea penală a fostului şef al Interpol. Acuzaţiile pe care Partidul Comunist i le aduce după ce soţia lui i-a anunţat public dispariţia

Anul trecut, Interpol, organizaţia mondială de coordonare a poliţiei cu sediul în Franţa, a anunţat că Meng a demisionat din funcţia de preşedinte, după ce autorităţile franceze au anunţat că acesta a fost declarat dispărut de soţia sa după o călătorie în ţara sa natală, potrivit Reuters.

Soţia sa, Grace Meng, a declarat duminică la un post de televiziune că a trimis o scrisoare prin care i-a solicitat ajutorul preşedintelui francez Emmanuel Macron în ajunul vizitei omologului său, Xi Jinping, care s-a întors acum la Beijing.

A refuzat să adopte deciziile partidului

Într-o scurtă declaraţie, comisia centrală a Inspectoratului de Disciplină al partidului a declarat că Meng Hongwei "a refuzat să adopte deciziile conducerii partidului" şi a abuzat de puterea sa pentru câştiguri private.

El, de asemenea, "a cheltuit în mod nepoliticos fonduri publice pentru a satisface stilul de viaţă de lux al familiei sale", a spus acesta.

Meng şi-a folosit poziţia pentru a-şi ajuta soţia să-şi găsească un loc de muncă şi a primit ilegal "o cantitate imensă de bunuri" de la alte persoane, în schimbul ajutorului pentru promovări şi schimburi în funcţii, precum şi "operaţiuni ale companiei", scrie agenţia într-un comunicat, fără a detalia.

Suspectat de luare de mită 

El este suspectat de luare de mită şi pentru grave prejudicii aduse imaginii şi intereselor statului şi ar trebui să fie aspru pedepsit pentru aceste lucruri, se adăugă în comunicat.

Meng a fost exclus din partid, iar cazul său a fost înaintat autorităţilor legale pentru începerea urmăririi penale, se spune în declaraţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici