Cazul persoanelor găsite sechestrate la Houston: Un suspect a fost inculpat

Un suspect, Walter Renard Jones, a fost inculpat în cazul descoperirii vineri a patru bărbaţi în vârstă, sechestraţi de mai mulţi ani într-o locuinţă insalubră, dar şi a trei femei psihologic vulnerabile, la Houston, în sudul Statelor Unite, a anunţat presa americană sâmbătă.

453 afișări
Imaginea articolului Cazul persoanelor găsite sechestrate la Houston: Un suspect a fost inculpat

Cazul persoanelor găsite sechestrate la Houston: Un suspect a fost inculpat (Imagine: captura video)

Walter Renard Jones, în vârstă de 31 de ani, a fost inculpat pentru două capete de acuzare, pentru prejudicii provocate unor bătrâni, a anunţat Houston Chronicle.

Potrivit CNN, ar fi vorba despre nepotul proprietarei locuinţei.

Poliţia nu a confirmat această informaţie.

Bărbaţii - în vârstă de 80, 74, 65 şi, respectiv, aproximativ 50 de ani - au fost atraşi într-un fost garaj "cu promisiunea că vor primi bere şi ţigări. Ei nu puteau ieşi şi au fost nevoiţi să dea cecurilede pensie" răpitorului, a declarat Kese Smith, un purtător de cuvânt al poliţiei, pentru AFP. Ei dormeau pe sol, pe linoleum, şi nu aveau acces la toalete, a adăugat el, precizând că singura piesă de mobilier era un scaun.

Potrivit sergentului Steve Murdock, intervievat de Houston Chronicle, bărbaţii păreau să fie invalizi sau persoane fără adăpost, atraşi în ceea ce unul dintre ei a numit "donjon". "Erau prizonieri în această casă", a adăugat el.

Trei femei au fost, de asemenea, descoperite în locuinţă. Ele trăiau în condiţii mai bune, dar poliţia urmează să stabilească dacă erau ţinute captive şi cum au ajuns în această situaţie.

Bărbaţii descoperiţi de poliţie, altertată printr-un apel telefonic, au fost găsiţi într-o "cameră transformată în închisoare", închisă cu cheia, a precizat postul local de televiziune KTRK.

Trei dintre ei, malnutriţi, au fost spitalizaţi.

Unul dintre bărbaţi a declarat pentru televiziune că se afla acolo de şase luni şi că nu vrea să plece. Altul a declarat poliţiei că se afla acolo de aproximativ zece ani, iar ceilalţi de mai puţin timp.

Un vecin, Robert Paris, a declarat pentru Houston Chronicle că nu a văzut niciun bărbat în vârstă intrând sau ieşind, în cele trei luni de când locuieşte peste drum de locuinţă.

Serviciile sociale însărcinate cu protecţia adulţilor au interogat femeile, care prezintă o diminuare a capacităţilor intelectuale, cu scopul de a stabili cum au ajuns în casă, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici