CAZUL Snowden este încă în IMPAS, SUA şi Rusia manifestând prudenţă

Cazul fostului consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden, blocat pe aeroportul Moscova-Şeremetievo de 19 zile, este încă "în impas", Rusia şi Statele Unite rămânând "prudente", a declarat joi o sursă rusă apropiată dosarului.

467 afișări
Imaginea articolului CAZUL Snowden este încă în IMPAS, SUA şi Rusia manifestând prudenţă

CAZUL Snowden este încă în IMPAS, SUA şi Rusia manifestând prudenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aparent, fiecare parte speră să iasă din această situaţie dificilă, în impas, fără să-şi piardă prestigiul", a apreciat această sursă citată de agenţia Interfax.

Americanii "au încetat să mai trimită cereri ruşilor. Sunt deja câteva zile de când nu a mai venit nicio cerere, nici pe cale oficială, nici pe căi neoficiale", a adăugat sursa.

La rândul său, Moscova nu îl va preda pe fugar, invocând oficial dreptul internaţional şi faptul că acesta se află într-o zonă de tranzit şi că nu a traversat de fapt frontiera rusă.

Căutat pentru spionaj de Statele Unite după ce a făcut dezvăluiri scandaloase despre programul american secret de supraveghere a comunicaţiilor mondiale, fostul consultant al Angeţiei de Securitate Naţională (NSA) s-a refugiat din 23 iunie în zona de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo.

Venezuela s-a oferit să îl primească pe teritoriul său, la fel ca Nicaragua şi Bolivia, dar până în prezent nu a apărut niciun semn de plecare a americanului către una dintre aceste ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici