Cazul tinerei acuzate de SUA de spionaj în favoarea Rusiei: Diplomaţii ruşi se întâlnesc cu Maria Butina pentru a-i acorda "ajutorul necesar"

Oficialii din cadrul ambasadei ruse la Washington se vor întâlni joi cu Maria Butina, femeia care a fost inculpată de autorităţile americane pentru spionaj în Statele Unite, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1146 afișări
Imaginea articolului Cazul tinerei acuzate de SUA de spionaj în favoarea Rusiei: Diplomaţii ruşi se întâlnesc cu Maria Butina pentru a-i acorda "ajutorul necesar"

Cazul tinerei acuzate de SUA de spionaj în favoarea Rusiei: Diplomaţii ruşi se întâlnesc cu Maria Butina pentru a-i acorda "ajutorul necesar"

Ambasada a anunţat pe contul oficial de Facebook că oficialii consulari se vor întâlni joi cu Maria Butina, în vârstă de 29 de ani, pentru prima oară de la reţinerea acesteia, afirmând că îi vor oferi acesteia "ajutorul necesar".

Butina neagă orice acuzaţie, iar Guvernul rus susţine că arestarea acesteia face parte din "isteria împotriva Rusiei".

Procurorii federali au acuzat-o pe Butina că ar fi acţionat în folosul serviciilor de spionaj ruse prin infiltrarea în grupuri politice din SUA.

Butina, originară din Siberia, a ajuns în SUA cu o viză de studii la Universitatea Americană din Washington DC.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici