Cazurile penale privind avionul de pasageri MH17 al Malaysia Airlines, doborât în Ucraina, în 2014, vor fi judecate în Olanda

Suspecţii în cazul avionului Malaysia Airlines doborât în timpul zborului deasupra Ucrainei în anul 2014 vor fi judecaţi în Olanda, a anunţat Bert Koenders, ministrul de Externe de la Haga, informează The Associated Press.

1509 afișări
Imaginea articolului Cazurile penale privind avionul de pasageri MH17 al Malaysia Airlines, doborât în Ucraina, în 2014, vor fi judecate în Olanda

Cazurile penale privind avionul de pasageri MH17 al Malaysia Airlines, doborât în Ucraina, în 2014, vor fi judecate în Olanda

Oficialul a declarat că această decizie a fost luată de statele care anchetează incidentul aviatic, adică Australia, Belgia, Malaezia, Ucraina şi Olanda.

În comunicatul dat publicităţii de Ministerul de Externe de la Haga se mai afirmă că aceste ţări vor continua să ancheteze cazul, soldat cu 298 de victime, ce mai mulţi dintre aceştia fiind cetăţeni olandezi.

O anchetă internaţională a concluzionat anul trecut că aeronava a fost distrusă de o rachetă lansată de pe teritoriul controlat de rebelii din Ucraina, folosind un lansator de rachete mobil adus din Rusia. Moscova a negat categoric că ar fi fost implicată şi a denunţat raportul de anchetă drept părtinitor şi motivat politic.

Ministerul olandez de Externe nu a identificat până acum vreun suspect pe care ar intenţiona să-l pună sub acuzare în acest caz.

Rusia încă nu a avut o reacţie la anunţul făcut miercuri de Olanda.

Avionul de tip Boeing 777, zbura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, Malaezia, şi a fost distrus deasupra estului Ucrainei, în data de 17 iulie 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici