CC din R.Moldova validează alegerile parlamentare din 5 aprilie

Curtea Constituţională a validat miecuri alegerile parlamentare desfăşurate la 5 aprilie în Republica Moldova, în pofida contestaţiilor depuse de opoziţie la Curtea de Apel, transmite Pro Tv Chişinău.

11 afișări
Imaginea articolului CC din R.Moldova validează alegerile parlamentare din 5 aprilie

CC din R.Moldova validează alegerile parlamentare din 5 aprilie

Curtea Constituţională s-a întrunit miercuri după-amiază, pentru a examina validarea rezultatelor alegerilor din Republica Moldova de la 5 aprilie, prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC) marţi, după renumărarea voturilor.

Anterior, Curtea a respins cererea Partidului Liberal, susţinută de Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Alianţa Moldova Noastră, de amânare a deciziei acesteia cu privire la validarea alegerilor legislative, potrivit site-ului Unimedia.md.

"Curtea Constituţională nu poate să valideze alegerile, pentru că numai în zece raioane au fost depistate circa 20.000 de fraude", a declarat preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu.

Astfel, Partidul Liberal a depus marţi la Comisia Electorală centrală o contestaţie. De asemenea, liberalii au depus miercuri alte două contestaţii la Curtea de Apel şi la Curtea Constituţională (CC) a Republicii Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici