Ce a făcut Putin în Damasc, înainte ca bazele americane să fie bombardate. VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a petrecut ziua de Crăciun în Damasc, un oraş strâns legat de creştinismul timpuriu. Călătoria neanunţată a inclus discuţii despre combaterea terorismului cu preşedintele sirian Bashar Assad, dar şi vizite la siturile religioase istorice ale oraşului, a relatat RT.

16407 afișări
Imaginea articolului Ce a făcut Putin în Damasc, înainte ca bazele americane să fie bombardate. VIDEO

Sursa: Profimedia

Avionul lui Putin a aterizat marţi în Siria, surprinzându-i pe cei care îl văzuseră pe preşedinte la Sankt Petersburg cu o seară înainte, acolo unde participase la slujbele ortodoxe de Crăciun (pe rit vechi), potrivit RT.
 
Călătoria neanunţată a inclus discuţii despre combaterea terorismului cu preşedintele sirian Bashar Assad, dar şi vizite la siturile religioase istorice ale oraşului. Putin şi Assad s-au plimbat prin centrul Damascului, oprindu-se la Moscheea Umayyad, cunoscută şi sub numele de Marea Moschee. Acolo este păstrat capul Sfântului Ioan Botezătorul, venerat şi în Islam ca profetul Yahya. 
 
 
Cei doi lideri s-au îndreptat apoi către cea mai veche biserică ortodoxă din Siria, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, construită în secolul al II-lea, unde au fost întâmpinaţi de Ioan X, Patriarhul Antiohiei. Acesta i-a mulţumit lui Putin pentru ajutorul oferit de armata rusească în Siria, în lupta împotriva teroriştilor. Ioan X a descris ţara drept un loc al toleranţei, „în care cei de religii diferite - atât creştini, cât şi musulmani - coexistă paşnic şi se bucură de aceleaşi drepturi.” Preşedintele rus i-a oferit în dar patriarhului o icoană a Fecioarei Maria, pictată în Rusia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

من أقدم الكنائس الأثرية في #دمشق والمنطقة.. #الكاتدرائية_المريمية.. اليوم.. #SyrianPresidency #Syria #Assad #Damascus #Russia #Putin

A post shared by Syrian Presidency (@syrianpresidency) on

Jan 7, 2020 at 2:06pm PST
 
 
 
După scurta şedere în Damasc, Putin a zburat în Turcia vecină, unde va participa la discuţii pe teme de securitate şi comerţ cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan. De asemenea, va participa la deschiderea ceremonială a conductei de gaz „Stream Turk”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici