Ce detaliu din comportamentul lui Kim Jong-Un a creat confuzie la summitul din Vietnam. Explicaţia secretarului de stat Mike Pompeo

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat vineri că Phenianul a cerut ridicarea sancţiunilor, însă nu şi-a exprimat clar intenţiile privind desfiinţarea complexului nuclear de la Yongbyon, relatează site-ul agenţiei Reuters.

9984 afișări
Imaginea articolului Ce detaliu din comportamentul lui Kim Jong-Un a creat confuzie la summitul din Vietnam. Explicaţia secretarului de stat Mike Pompeo

Ce detaliu din comportamentul lui Kim Jong-Un a creat confuzie la summitul din Vietnam. Explicaţia secretarului de stat Mike Pompeo

„Erau destul de expansivi în ceea ce priveşte Yongbyon, însă nu s-au exprimat cu suficientă claritate privind ceea ce sunt ei pregătiţi să ofere", a declarat Pompeo.

Acesta a adăugat că Statele Unite erau „reţinute în a se întoarce la masă pentru a continua acea conversaţie".

Pompeo a informat că liderul nord-coreean a cerut ridicarea completă a sancţiunilor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a întrerupt summitul cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, din cauza faptului că nu au ajuns la niciun acord privind denuclearizarea Coreei de Nord şi privind eliminarea sancţiunilor impuse Phenianului.

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a declarat joi seară că Administraţia Kim Jong-Un nu îşi va schimba poziţia, indiferent dacă Statele Unite vor solicita noi întrevederi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici